Hosszú reformáció: a vallási perzekúció hagyománya ‒ mesterkurzus Debrecenben

Az MTA BTK Lendület Hosszú reformáció Kelet-Európában (1500–1800) Kutatócsoport a Debreceni Egyetem BTK Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézetével, a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Irodalomtudományi Intézetével és a Debreceni Református Kollégiummal közösen, a Debreceni Egyetem Doktorandusz Önkormányzat támogatásával

Hosszú reformáció: a vallási perzekúció hagyománya


címmel négynapos mesterkurzust szervez Debrecenben.

A mesterkurzus a hosszú reformáció téziséhez kapcsolódó nemzetközi és hazai kutatások elméleti és módszertani eredményeit kívánja alkalmazni a régi magyarországi és erdélyi konfesszionális irodalom szövegeinek és ezek történeti kontextusainak kutatásában, az idei rendezvény fókuszában a vallási perzekúció tapasztalata áll.

A mesterkurzust 2020. június 15‒18. között rendezték volna meg, de az eseményt a szervezők a koronavírus-fertőzés kockázatának csökkentése érdekében későbbre halasztottak. Az új időpont egyeztetése folyamatban van.

----------------------------------------------------------------------------------

Célcsoport: Irodalom- és történettudományi, valamint teológiai magiszter és PhD-képzésben részt vevő hallgatók, akiknek érdeklődése, kutatása a reformáció irodalom- és egyháztörténetéhez kapcsolódik, maximum 10 fő.

A mesterkurzus ingyenes, a résztvevőknek a szállást biztosítjuk. 

A jelentkezés feltételeiről és módjáról további részletek a letölthető felhívásban olvashatók.

A jelentkezések beadási határideje: 2020. március 31.

A benyújtott jelentkezéseket a beadást követően elbíráljuk, és a jelentkezőket e-mailben értesítjük 2020. április 10-ig. 

Long reformation COLOR Long Hun 35mm15mm